olejek z-opuncji figowej e-fiore
Produkty

Olej z Opuncji Figowej zimno tłoczony z nasion kaktusa

Olejek z Opuncji Figowej zimno tłoczony z nasion kaktusa
100% Olejek z Opuncji Figowej – Eliksir piękna i młodości!

Bezkonkurencyjny olejek zapobiegający zmarszczkom! Zwany naturalnym botoxem!

Szybko wchłaniany przez wszystkie typy cery. Drogocenny zamiennik do tradycyjnych kremów. Polecany do pielęgnacji cery, szyi, dekoltu i biustu.
Ma silne działanie regenerujące skórę, zabliźniające rany, odżywcze oraz kojące. Przywraca twarzy żywotność oraz właściwy blask.

Po użyciu olejku z opuncji skóra jest przyjemna, miękka, nie ma efektu tłustego błyszczenia jak przy stosowaniu innych olejów.

Olejek jest w 100% czystym, nierozcieńczonym olejem z nasion opuncji, nie mylić z dostępnym na rynku tanim maceratem opuncji.

Opuncja figowa (Opuntia Ficus Indica) pochodzi wyłącznie z Ameryki Południowej oraz Maroko. Obecnie roślina jest uprawiana również w wielu krajach południowej Europy. Możemy ją sobie wyobrazić, przywołując obraz znanych nam doskonale kaktusów. Posiada grube, owłosione liście, na których znajdują się kolce. Jest przystosowana do bytowania na obszarach o utrudnionym dostępie do wody, dlatego też wynikają jej charakterystyczne elementy budowy. Owoce, początkowo przyjmują kształt okrągły, następnie stopniowo się wydłużają. Same owoce mogą posiadać barwę od żółtej, przez pomarańczową, aż do czerwonej. Posiadają liczne nasiona, i z zewnątrz są pokryte niewielkimi wypustkami.

Zbiory fig opuncji odbywają się tylko przez kilka dni w roku. Owoce suszone są na słońcu, następnie wydobywa się z nich pestki i to właśnie z nich na zimno tłoczy się olej. Sam proces ekstrakcji oleju jest niezwykle czasochłonny i wymagający. Pestki opuncji po wysuszeniu są niezwykle twarde. Do uzyskania 1 litra olejku z opuncji potrzeba około 1 mln nasion.

Olej z opuncji, jaki oferujemy jest czysty, bez żadnych dodatków. Nie jest to tani macerat z kwiatów opuncji, czy olejek z opuncji rozcieńczony tańszym olejem! Jego cena jest wyjątkowo atrakcyjna, ponieważ E-fiore jest bezpośrednim importerem olejku.

W olejku z opuncji poziom nienasyconych kwasów tłuszczowych przekracza 75%. Występuje witamina E 1085mg/ oraz więcej niż 6% steroli Delta7, rzadko występujących w olejach roślinnych, które znane są ze swojej naturalnej ochrony przed wolnymi rodnikami. Ponadto olejek posiada 13 innych pierwiastków śladowych nie spotykanych dotąd u żadnej innej rośliny!

Olej posiada mocne właściwości przeciwzmarszczkowe. Podnosi napięcie, koloryt oraz nawilżenie skóry. Zapobiega powstawaniu nowych zmarszczek. Regeneruje i zmniejsza podrażnienia.
Wspomaga ochronę przeciwsłoneczną.

Surowiec przeznaczony jest do wykorzystywania na delikatne okolice oczu, ust, szyi i dłoni. Można stosować go w czystej postaci, wklepując w twarz. Jest tak wydajny, że wystarczą 2 krople do posmarowania całej twarzy. Można go też dodawać do balsamów oraz kremów.

Dzięki olejowi z opuncji:

  • spowolni się proces starzenia komórkowego oraz nastąpi stymulacja wzrostu nowej skóry
  • zmniejszy się głębokość zmarszczek i kolejne nie powstaną tak łatwo,
  • znacznie zmniejszą się „worki pod oczami”,
  • znikną przebarwienia skóry i blizny,
  • przy skórze mieszanej i tłustej szybko zauważysz zmniejszone pory, skóra będzie jędrna, miękka i nawilżona,
  • znikną zaczerwienienia oraz uszkodzenia skóry wywołane oparzeniami słonecznymi.

INCI: Opuntia Ficus Indica Seed Oil

Kolor: żółto-zielony

Zapach: charakterystyczny dla opuncji, lekko kwaśny

Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od światła oraz ciepła.

Kraj pochodzenia – Maroko

Poj. 10ml, butelka ze szklaną pipetą i pompką

Opuntia Ficus Indica Seed Oil

10ML

Olej z Opuncji Figowej

100% nierafinowany, zimnotłoczony

Bezkonkurencyjny olejek zapobiegający zmarszczkom! Zwany naturalnym botoxem!

Witam, Jestem Edyta, kosmetolog, zdrowie, uroda, moda